• Obalování masa

    Maso obalujeme přímo před smažením, jinak obal navlhne a při smažení snadno odpadává.

    Vychytávky | 31. 03. 2017 | Michy
  • Když se smetanová omáčka srazí

    Srazí-li se smetanová omáčka, zkusíme ji krátce prošlehat v mixéru.

    Vychytávky | 31. 03. 2017 | Michy
  • Hrudky v omáčce

    Pokud se při přípravě omáčky chtíc nechtíc utvoří hrudky, pomůžeme si, když ji jednoduše přecedíme přes jemný cedník.

    Vychytávky | 31. 03. 2017 | Michy
  • Vybíráme okurky

    Pokud vám při konzumaci okurek vadí přílišná měkkost a množství semínek, vybírejte spíše štíhlejší a delší okurky.

    Vychytávky | 31. 03. 2017 | Michy
  • Jak efektně nakrájen bylinkové máslo

    Bylinkové máslo bude při podávání vypadat velmi efektně, když ho nakrájíme vroubkovaným nožem.

    Vychytávky | 31. 03. 2017 | Michy
  • Aby máslo rychleji změklo

    Po vyjmutí z chladničky bývá máslo příliš tuhé, rychleji změkne, když ho přiklopíme mísou vypláchnutou horkou vodou.

    Vychytávky | 31. 03. 2017 | Michy
  • Vejce se při opékání nepřipálí

    Vejce se při opékání nepřilepí k pánvi, když do tuku přidáme trošku soli. Vejce bude na zrnitém povrchu klouzat a poté ho snadno přesuneme na talíř.

    Vychytávky | 21. 02. 2017 | Michy
  • Quiche s parmazánem

    Slané koláče quiche budou pevnější a chuťově výraznější, když je před dopečením posypeme strouhaným parmazánem.

    Vychytávky | 21. 02. 2017 | Michy
  • Když máme málo marinády

    Jak marinovat, když marinády nemáme na rozdávání? Skvěle si poradíme, když maso či jiné suroviny dáme do sáčku, přidáme marinádu a promneme. Bude nám stačit menší množství než při marinování v míse.

    Vychytávky | 21. 02. 2017 | Michy
  • Hrášek neztratí barvu

    Hrášek při vaření neztratí barvu, přidáme-li do vody na vaření lžičku jedlé sody nebo prášku do pečiva.

    Vychytávky | 21. 02. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 801
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept