• Víno bez nadroleného korku

    Někdy se při otevírání vína stává, že se korková zátka začne drolit, nebo ji musíme vtlačit dovnitř lahve. Abychom se vyhnuli nepříjemným nálezům při popíjení vína, přefiltrujeme jej přes kávový filtr či velmi jemné sítko.

    Vychytávky | 01. 08. 2017 | Michy
  • Jak zahustit suflé

    Suflé je velice vzdušný zákusek, který si žádá opatrnost. Aby se nám rychle nepropadl, stačí do těsta přimíchat špetku solamylu.

    Vychytávky | 01. 08. 2017 | Michy
  • Křupavější nákyp

    Nákyp bude křupavější, když k sýru přimícháme nadrobno nasekané oříšky nebo slunečnicová či jiná semínka.

    Vychytávky | 01. 08. 2017 | Michy
  • Test kypřícího prášku

    Až uplyne kypřícímu prášku jeho trvanlivost, můžeme přesto zkusit jeho použitelnost. Stačí trochu nasypat do sklenice s vodou. Pokud voda začne pěnit a bublat, můžeme kypřící prášek ještě s klidným svědomím použít.

    Vychytávky | 01. 08. 2017 | Michy
  • Aby si krokety zachovaly křehkou kůrku

    Aby si usmažené krokety zachovaly křehkou kůrku, před podáváním je nepřikrýváme a nijak je neohříváme. Krokety uchováváme teplé v mírně rozehřáté troubě.

    Vychytávky | 30. 06. 2017 | Michy
  • Měkké salámy a skladování

    Měkké salámy mají vyšší obsah vody, proto je nelze dlouho skladovat. Nakrájené salámy by se neměly uchovávat déle než dva dny, v celku vydrží o několik dní déle. V mrazícím boxu lze skladovat měkké salámy až 4 měsíce.

    Vychytávky | 30. 06. 2017 | Michy
  • Mražení čerstvého chleba

    Čerstvý chléb nařežeme na krajíce a v sáčku zamrazíme. Chléb takto uchováváme až 6 měsíců. Chléb rozmrazujeme v opékači a ihned spotřebujeme.

    Vychytávky | 30. 06. 2017 | Michy
  • Mražení piškotových korpusů

    Piškotové korpusy můžeme v mrazničce uskladnit až po dobu 6 měsíců. Rozmrazujeme je buď při pokojové teplotě asi 2 hodiny, nebo je propečeme při 200 °C 5 - 8 minut. Po rozpečení počkáme s rozříznutím ještě 1 hodinu. Postupujeme velmi opatrně, protože se korpus snadno drolí.

    Vychytávky | 30. 06. 2017 | Michy
  • Nadýchanější těsto na koláč

    Těsto na buchtu nebo koláč bude nadýchanější, když do těsta vmícháme lžíci horké vody, nebo když lžíci mouky v receptu nahradíme solamylem. Je však nutné neotvírat troubu při pečení.

    Vychytávky | 31. 05. 2017 | Michy
  • Korpus dortu se při pečení nevyboulí

    Aby se korpus dortu při pečení nevyboulil, zapíchneme do něj při pečení makaron nebo nerezové brčko odvedeme tak přebytečnou páru a těsto se vrátí do roviny.

    Vychytávky | 31. 05. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 817
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde




přidat nový recept