• Uchovávání žloutků

    Žloutky uchováváme v ledničce v misce a zalité jednou lžící mléka, aby před dalším použitím neoschly a neztvrdly.

    Vychytávky | 01. 10. 2017 | Michy
  • Vaření rýže

    Přidáme-li do vody při vaření rýže trochu čerstvé citronové šťávy, zachová si krásně bílou barvu.

    Vychytávky | 01. 10. 2017 | Michy
  • Sbírání pěny při vaření džemu

    Při vaření džemů z ovoce, bývá nutné před naplněním do sklenic sesbírat pěnu. Přírodní pěna, která často vznikne při vaření, může poškodit vzhled i trvanlivost zavařeniny.

    Vychytávky | 01. 09. 2017 | Michy
  • Třené těsto s kávovou příchutí

    Pokud připravujeme třenou bábovku či jiný moučník z třeného těsta, zkusme mléko v receptu zaměnit za stejné množství uvařené instantní kávy.

    Vychytávky | 01. 09. 2017 | Michy
  • Napečeno za pár minut

    Možná vás to překvapí, ale čerstvě upečené muffiny, bábovky a jiné moučníky podobné struktury můžeme v klidu zamrazit. Pak je stačí včas vyndat a nechat povolit, případně na pár minut vložit do předehřáté trouby. A snídaně či pohoštění je na stole.

    Vychytávky | 01. 09. 2017 | Michy
  • Houby a mražení

    Jak uchovat houby nasbírané v lese? Zamrazit! Ale pozor, houby musíme předem vždy tepelně upravit. Stačí je očistit, nakrájet na plátky a krátce podusit (3 - 5 minut). Pak houby slijeme, propláchneme studenou vodou a ihned nasypeme do krabičky či sáčku. Zamrazíme. Takto nám vydrží i několik let. Po vyndání z mrazáku houby ihned zpracováváme.

    Vychytávky | 01. 09. 2017 | Michy
  • Víno bez nadroleného korku

    Někdy se při otevírání vína stává, že se korková zátka začne drolit, nebo ji musíme vtlačit dovnitř lahve. Abychom se vyhnuli nepříjemným nálezům při popíjení vína, přefiltrujeme jej přes kávový filtr či velmi jemné sítko.

    Vychytávky | 01. 08. 2017 | Michy
  • Jak zahustit suflé

    Suflé je velice vzdušný zákusek, který si žádá opatrnost. Aby se nám rychle nepropadl, stačí do těsta přimíchat špetku solamylu.

    Vychytávky | 01. 08. 2017 | Michy
  • Křupavější nákyp

    Nákyp bude křupavější, když k sýru přimícháme nadrobno nasekané oříšky nebo slunečnicová či jiná semínka.

    Vychytávky | 01. 08. 2017 | Michy
  • Test kypřícího prášku

    Až uplyne kypřícímu prášku jeho trvanlivost, můžeme přesto zkusit jeho použitelnost. Stačí trochu nasypat do sklenice s vodou. Pokud voda začne pěnit a bublat, můžeme kypřící prášek ještě s klidným svědomím použít.

    Vychytávky | 01. 08. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 823
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept