• Pečení kotlety

    Z kotlet před pečením odstraníme přebytečný tuk. Můžeme je také částečně zbavit kosti, popř. maso u kosti trochu nařízneme, kotlety se tak lépe propečou. Maso na kosti nesmí být po upečení krvavé.

    Vaříme chytře | 30. 06. 2017 | Michy
  • Doba vaření chřestu

    Bílý chřest vaříme 7 - 9 minut, silnější výhonky 10 - 20 minut. Zelený chřest povaříme kratší dobu, stačí 3 - 5 minut, silnější výhonky 5 - 15 minut.

    Vaříme chytře | 30. 06. 2017 | Michy
  • Cukroví z ořechového těsta

    Ořechové těsto při pečení pečlivě hlídáme, když začíná hnědnout, ihned plech vytáhneme, jinak bude cukroví hořké.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
  • Med a pečení

    V porovnání s cukrem se med rychleji připálí. Používáme-li ke slazení těsta med, pečeme při nižších teplotách. Platí to zejména pro cukroví.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
  • Pečení ovocného koláče

    Aby ovoce při pečení nepropadlo do těsta, obalíme kousky ovoce v hladké mouce. Pokud mouku nechceme použít, dáme do trouby nejdříve na chvíli zapéct samotné těsto a až poté poklademe ovocem a dopečeme.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
  • Vhodné uzeniny na gril

    Na gril se nejlépe hodí grilovací klobásy v přírodním střívku, které by na řezu měly mít mozaiku z kousků masa a tuku. Skvělá je také slanina, která se hodí i na přípravu špízů. Grilovat můžeme také masové tyčinky nebo grilovací kolena.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
  • Grilování špízů

    Při přípravě špízů je třeba pamatovat na rozdílné doby přípravy různých mas a zeleniny. Dobrá propečenost bude jistější, když špízy zabalíme před grilováním do alobalu.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
  • Výběr masa ke grilování

    Maso ke grilování by mělo být skutečně čerstvé a bez závad. Na grilování je vhodné prorostlé maso - vepřová krkovička, případně vepřová plec, z hovězího masa steaky ze svíčkové, kýty a roštěnce.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
  • Jak správně vyválet listové těsto

    Při vyvalování listového těsta válečkem příliš netlačíme, raději jím jen opakovaně zlehka projíždíme. Před nanesením ho propícháme vidličkou, aby se při pečení velkých ploch neutvořily bubliny.

    Vaříme chytře | 01. 05. 2017 | Michy
  • Příprava sušených hub k vaření

    Čerstvé houby můžeme mimo sezónu nahradit sušenými. Na 100 g čerstvých hub připadne 10 g sušených. Vodu, ve které jsme houby namáčeli, nevyléváme, ale použijeme ji do polévky, omáčky apod.

    Vaříme chytře | 01. 05. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 519
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde




přidat nový recept