• Na hnědý cukr nepoužíváme odměrku

    Pokud do těsta používáme hnědý cukr, vždy ho odvážíme. Nelze ho dávkovat odměrkou, protože je oproti běžnému cukru mnohem zrnitější a tím pádem má jiný objem.

    Vaříme chytře | 21. 02. 2017 | Michy
  • Koláč z třeného těsta

    Koláče z třeného těsta mají lepší konzistenci i chuť, když je necháme do druhého dne od upečení rozležet, až poté koláč nakrájíme.

    Vaříme chytře | 21. 02. 2017 | Michy
  • Dobře propečené kuře

    Propečenost kuřete zjistíme následovně. Dřevěnou špejlí propíchneme stehno, vytéká-li z něj bezbarvá šťáva, je maso propečené. Pokud šťáva vytéká ještě růžová, potřebuje kuře ještě alespoň 5 minut dopéct, poté znovu otestujeme.

    Vaříme chytře | 21. 02. 2017 | Michy
  • Těstoviny al dente

    Těstoviny vaříme tak, aby změkly, nerozvařily se a zůstaly uvnitř tvrdé - na zkus. Poslední 1 - 2 minuty vaření plamen vypneme a těstoviny necháme jen dojít. Poté scedíme.

    Vaříme chytře | 31. 01. 2017 | Michy
  • Pečení sněhového bezé

    Sníh na bezé je nejlepší natírat na koláč vlhkou lžící a neroztírat ho až k okrajům. Při pečení se roztáhne a hrozilo by přilepení k formě.

    Vaříme chytře | 30. 01. 2017 | Michy
  • Vývar z chřestu

    Vařili jste chřest? Takto připravený vývar rozhodně nevyléváme! Skvěle poslouží k přípravě polévek, omáček apod.

    Vaříme chytře | 30. 01. 2017 | Michy
  • Nepečené cukroví pro děti

    Pokud připravujeme nepečené druhy cukroví také pro děti, nahradíme rum ovocnou šťávou.

    Vaříme chytře | 01. 01. 2017 | Michy
  • Aby byl krém jemný

    Aby byl krém k plnění moučníků a dezertů opravdu jemný, musí být máslo našlehané do pěny, husté jako šlehačka.

    Vaříme chytře | 01. 01. 2017 | Michy
  • Křehké těsto na slané koláče

    Pokud chceme připravit křehké těsto úsporněji, nahradíme část másla méně tučným čerstvým sýrem.

    Vaříme chytře | 01. 01. 2017 | Michy
  • Pečení perníků

    Na perníčky nižších tvarů předehřejeme troubu více, aby se těsto dlouhým pečením příliš nevysušilo. Vyšší perníky pečeme zvolna a 10 minut troubu neotvíráme.

    Vaříme chytře | 01. 01. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 502
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept