• Jak připravit maso staršího králíka

    Maso staršího králíka je vhodné nejprve povařit v osolené vodě, až poté upravit podle daného receptu.

    Vaříme chytře | 31. 03. 2017 | Michy
  • Příprava živáňské pečeně

    Živáňskou nikdy neošizujeme o pořádnou dávku cibule a používáme několik druhů masa. Rožníme ji pozvolna a velmi často ji potíráme marinádou.

    Vaříme chytře | 31. 03. 2017 | Michy
  • Podávání ovocných omáček

    Ovocné omáčky jsou vhodné nejen na moučníky, ale skvěle se hodí také k drůbeži, zvěřině a jinému masu.

    Vaříme chytře | 31. 03. 2017 | Michy
  • Aby se v jíšce neutvořily hrudky

    Jíšku ředíme studenou vodou či vývarem, tekutinu přiléváme postupně a každou dávku dobře rozmícháme (nejlépe metličkou), aby se neutvořily hrudky.

    Vaříme chytře | 31. 03. 2017 | Michy
  • Na hnědý cukr nepoužíváme odměrku

    Pokud do těsta používáme hnědý cukr, vždy ho odvážíme. Nelze ho dávkovat odměrkou, protože je oproti běžnému cukru mnohem zrnitější a tím pádem má jiný objem.

    Vaříme chytře | 21. 02. 2017 | Michy
  • Koláč z třeného těsta

    Koláče z třeného těsta mají lepší konzistenci i chuť, když je necháme do druhého dne od upečení rozležet, až poté koláč nakrájíme.

    Vaříme chytře | 21. 02. 2017 | Michy
  • Dobře propečené kuře

    Propečenost kuřete zjistíme následovně. Dřevěnou špejlí propíchneme stehno, vytéká-li z něj bezbarvá šťáva, je maso propečené. Pokud šťáva vytéká ještě růžová, potřebuje kuře ještě alespoň 5 minut dopéct, poté znovu otestujeme.

    Vaříme chytře | 21. 02. 2017 | Michy
  • Těstoviny al dente

    Těstoviny vaříme tak, aby změkly, nerozvařily se a zůstaly uvnitř tvrdé - na zkus. Poslední 1 - 2 minuty vaření plamen vypneme a těstoviny necháme jen dojít. Poté scedíme.

    Vaříme chytře | 31. 01. 2017 | Michy
  • Pečení sněhového bezé

    Sníh na bezé je nejlepší natírat na koláč vlhkou lžící a neroztírat ho až k okrajům. Při pečení se roztáhne a hrozilo by přilepení k formě.

    Vaříme chytře | 30. 01. 2017 | Michy
  • Vývar z chřestu

    Vařili jste chřest? Takto připravený vývar rozhodně nevyléváme! Skvěle poslouží k přípravě polévek, omáček apod.

    Vaříme chytře | 30. 01. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 506
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept