• Dokonalá míchaná vejce

    Aby byla míchaná vajíčka kyprá, přidáme k nim při rozšlehávání trochu smetany či mléka. Solíme až nakonec, aby vejce příliš neztuhla.

    Vaříme chytře | 01. 10. 2017 | Michy
  • Vaření kukuřice a solení

    Při vaření kukuřice vodu nesolíme, kukuřičná zrna by ztvrdla. Uvařenou kukuřici jemně osolíme až po dovaření.

    Vaříme chytře | 01. 10. 2017 | Michy
  • Aby vařená zelenina nebyla kašovitá

    Vařená zelenina nebude kašovitá, pokud při její přípravě použijeme velkou pánev. Všechna zelenina by se měla co nejrychleji dostat do styku s rozpáleným olejem či jiným tukem. Po vložení zeleniny teplotu ještě zvýšíme, aby zelenina nepustila příliš mnoho vody.

    Vaříme chytře | 01. 10. 2017 | Michy
  • Brambory - vitamíny pod slupkou

    Velké množství vitamínů a minerálů se ukrývá těsně pod slupkou brambor, proto brambory raději vaříme se slupkou, až poté oloupeme. Při vaření používáme co nejméně vody, z brambor se tak vyplaví minimum výživných látek.

    Vaříme chytře | 01. 10. 2017 | Michy
  • Vaření v páře a připalování

    Při vaření v páře neodkrýváme zbytečně poklop, jen pokud to není nezbytně nutné. Pokrm připravovaný v páře se nemusí míchat, nepřipaluje se.

    Vaříme chytře | 01. 09. 2017 | Michy
  • Pečení kotlety

    Z kotlet před pečením odstraníme přebytečný tuk. Můžeme je také částečně zbavit kosti, popř. maso u kosti trochu nařízneme, kotlety se tak lépe propečou. Maso na kosti nesmí být po upečení krvavé.

    Vaříme chytře | 30. 06. 2017 | Michy
  • Doba vaření chřestu

    Bílý chřest vaříme 7 - 9 minut, silnější výhonky 10 - 20 minut. Zelený chřest povaříme kratší dobu, stačí 3 - 5 minut, silnější výhonky 5 - 15 minut.

    Vaříme chytře | 30. 06. 2017 | Michy
  • Cukroví z ořechového těsta

    Ořechové těsto při pečení pečlivě hlídáme, když začíná hnědnout, ihned plech vytáhneme, jinak bude cukroví hořké.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
  • Med a pečení

    V porovnání s cukrem se med rychleji připálí. Používáme-li ke slazení těsta med, pečeme při nižších teplotách. Platí to zejména pro cukroví.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
  • Pečení ovocného koláče

    Aby ovoce při pečení nepropadlo do těsta, obalíme kousky ovoce v hladké mouce. Pokud mouku nechceme použít, dáme do trouby nejdříve na chvíli zapéct samotné těsto a až poté poklademe ovocem a dopečeme.

    Vaříme chytře | 31. 05. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 524
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept