• Skladování brambor

    Koupíme-li brambory v igelitovém sáčku, ihned je doma přesypeme do bedýnky či proutěného koše. Brambory by se v sáčku rychle zpotily a dříve zkazily.

    Skladování | 01. 08. 2017 | Michy
  • Pozor na pavučinky v mouce

    Pozor na to, objevíte-li v mouce jemné pavučinky nebo přímo moučné červy. Taková mouka je zcela znehodnocená a nelze ji v žádném případě již použít.

    Skladování | 01. 05. 2017 | Michy
  • Co se zbylými bílky

    Zbylé bílky nalijeme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku. Když je budeme potřebovat, dáme je do lednice a necháme rozmrazit. Z takto zmrazených bílků jde krásně vyšlehat tuhý sníh.

    Skladování | 31. 01. 2017 | Michy
  • Zmrazování mletého masa

    Mrazené mleté maso takto vydrží tři až šest měsíců, záleží na obsahu tuku. Čím tučnější maso je, tím kratší dobu jej v mrazničce ponecháme. Zároveň dodržujeme teplotu pod - 18°C..

    Skladování | 21. 09. 2016 | Michy
  • Skladování masa v lednici

    Syrové mleté maso, drůbež, ryby a mořské plody uchováváme v lednici maximálně 2 dny. Maso na steaky může v lednici zůstat i déle (4 - 5 dní), ale jen v případě, že je opravdu čerstvé.

    Skladování | 21. 09. 2016 | Michy
  • Skladování hroznového vína

    Celé trsy hroznového vína zabalíme do novin a uložíme na chladné místo.

    Skladování | 21. 09. 2016 | Michy
  • Skladování rybízu

    Právě jste otrhali rybíz a bojíte se, aby se za pár dní nezkazil? Nemějte strach, v lednici vydrží až 2 týdny.

    Skladování | 21. 09. 2016 | Michy
  • Skladování drobného ovoce

    Drobné a lesní ovoce (jahody, borůvky, maliny a ostružiny) brzy podléhají zkáze, proto se nehodí k dlouhodobému skladování. Vhodné jsou spíše k zamrazení, k výrobě kompotů, marmelád apod.

    Skladování | 21. 09. 2016 | Michy
  • Skladování žampionů

    Žampiony skladujeme při teplotě okolo 6 °C. Dáváme pozor, aby nebyly navlhlé, snadno by tak podléhaly hnilobě.

    Skladování | 21. 09. 2016 | Michy
  • Skladování rajčat

    Rajčata neskladujeme v lednici, ztrácí tak svou chuť i aroma. Rajčata by měla být skladována při teplotě kolem 14 °C.

    Skladování | 21. 09. 2016 | Michy
Celkem záznamů: 131
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde




přidat nový recept