• Med hojí drobná poranění

    Med obsahuje antibakteriální látky, které znemožňují bakteriím a mikrobům se dále množit. Med lze použít na drobné popáleniny a oděrky. Poté místo obvážeme obvazem nebo přelepíme náplastí.

    Pro zdraví | 30. 01. 2017 | Michy
  • Obiloviny bez lepku

    Pokud vám lepek nedělá dobře, volte obilniny, které jej neobsahují. Sáhněte třeba po pohance, divoké rýži, vhodná je i quinoa, oves a len.

    Pro zdraví | 30. 01. 2017 | Michy
  • Využití listů mladé kedlubny

    Křehké listy mladé kedlubny můžeme použít do salátů, na ozdobu polévek i omáček. Kedlubnové listy mají totiž více minerálů a vitamínu C než samotná kedlubna.

    Pro zdraví | 30. 10. 2016 | Michy
  • Černý bez na klidný spánek

    Černý bez skvěle zklidňuje. Jeden bezový květ svaříme s šálkem mléka, hotový nápoj scedíme a vypijeme těsně před odchodem ke spánku.

    Pro zdraví | 26. 09. 2016 | Michy
  • Prkénko a bakterie

    Také krájíte všechno na jednom prkénku? Zkuste se podobným postupům vyhnout a alespoň maso krájet na jiném než ostatní suroviny (zelenina, ovoce). V syrovém masu je totiž spousta bakterií a při pokojové teplotě se začnou rychle množit.

    Pro zdraví | 21. 09. 2016 | Michy
  • Kokosový olej po opalování

    Kokosový olej je skvělou alternativou mléka po opalování - navíc bez chemie.

    Pro zdraví | 21. 09. 2016 | Michy
  • Himalájská sůl a zdraví

    Zkuste nahradit běžnou sůl tou himalájskou - obsahuje více než 80 minerálů a prvků. Je nejčistší formou mořské soli.

    Pro zdraví | 21. 09. 2016 | Michy
  • Jablečný ocet odstraní zabarvení zubů

    Potírání zubů přímo jablečným octem zbavuje zuby zabarvení. Poté si nezapomeneme vypláchnout ústa čistou vodou.

    Pro zdraví | 21. 09. 2016 | Michy
  • Konzumace hlívy ústřičné

    Hlívá ústřičná (čerstvá) by se měla vždy konzumovat celá, to znamená i s tření. Má jemnou chuť a příjemné houbové aroma. Její použití v kuchyni je široké - do omáček, polévek, k zapékání i na smažení.

    Pro zdraví | 29. 02. 2016 | Michy
  • Jedlá soda na nepříjemný dech

    Po konzumaci silně aromatických potravin se bude hodit tento trik. Nasypte lžičku jedlé sody do 2 dl vody a směs vykloktejte. Všechny pachy zneutralizuje.

    Pro zdraví | 29. 02. 2016 | Michy
Celkem záznamů: 218
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept