• Příliš drobivé těsto

    Je-li křehké těsto příliš drobivé, přidáme do něj lžíci měkkého tvarohu a propracujeme. Těsto bude vláčnější a lépe se nám s ním bude pracovat.

    Příprava surovin | 01. 08. 2017 | Michy
  • Kakaové větrníky

    Máte rádi větrníky? Co takhle si připravit trochu jinou variantu? Při přípravě těsta stačí přimíchat 1 - 2 lžičky kakaa.

    Příprava surovin | 01. 08. 2017 | Michy
  • Okoun na rozmarýnu

    Čerstvý rozmarýn dodá okounovi velmi lahodné aroma. Stačí vložit snítku rozmarýnu do rozpáleného tuku a rybu v něm nechat osmahnout.

    Příprava surovin | 01. 08. 2017 | Michy
  • Aby jitrnice a jelita nepopraskaly

    Jitrnice, jelítka a klobásy před opečením v tuku na pánvi nebo v troubě nejprve krátce prohřejeme v horké vodě. Při další úpravě nám nepopraskají.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
  • Krájení masa na špízy

    Maso na špízy krájíme na malé silnější plátky, ale i na kostky. Osvědčí se ho krájet mírně ztuhlé z mrazničky.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
  • Salát z čerstvého špenátu

    Z mladých čerstvých listů špenátu se připravují skvělé saláty, a to buď ze špenátu samotného, s přídavkem jiné jarní zeleniny a se sýry. Saláty z čerstvého špenátu chuťově nejlépe doplní sýr z kozího mléka.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
  • Příprava chřestu

    Výhonky u obou druhů chřestu nejprve důkladně omyjeme, poté odřízneme spodní dřevnaté části (2 - 4 cm) a zbytek oloupeme. Zelený chřest oloupeme jen ve spodní třetině výhonku, mladý zelený chřest se nemusí loupat vůbec. Bílý chřest musíme oloupat celý až od hlavičky.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
  • Porce drůbežího masa

    Čerstvá drůbež je vždy chutnější než mražená. Nabízí se ke koupi jak celá, tak porcovaná. Na jednu porci počítáme zhruba 250 g, bez kosti stačí polovina.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
  • Rozpočet těstovin

    Rozpočet pro 1 osobu: 100 g těstovin používáme na hlavní jídlo, 50 g jako přílohu a rovněž 50 g na každý litr polévky se zavařenou těstovinou.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
  • Rozpočet rýže

    Není na škodu si občas připomenout správný rozpočet surovin. 50 g rýže používáme jako přílohu, 75 g u hlavního jídla a 30 g do polévky nebo na sladká jídla. To platí pro neuvařenou rýži a porci pro 1 osobu.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 343
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde




přidat nový recept