• Zelenina si zachová barvu

    Čerstvá zelenina (brokolice, špenát, hrášek apod.) si udrží pěknou barvu, povaříme-li ji, nebo spaříme v horké vodě, vyjmeme a ochladíme naopak vodou výrazně studenou.

    Příprava surovin | 01. 10. 2017 | Michy
  • Loupání cibule a česneku

    Cibuli i česnek lépe oloupeme, když je před loupáním ponoříme na chvíli do vlažné vody.

    Příprava surovin | 01. 10. 2017 | Michy
  • Jak vařit v páře - příprava surovin

    Při vaření v páře používáme suroviny nakrájené na stejně velké kusy. Nepoužíváme mražené potraviny, nejsou tak chutné jako čerstvé. Dáváme pozor na sůl - při vaření v páře stačí použít mnohem menší množství soli.

    Příprava surovin | 01. 09. 2017 | Michy
  • Dýně - loupat /neloupat?

    Dýně působí na první pohled velmi tvrdě a mnozí z nás před tepelnou úpravou loupou všechny druhy dýně. Ovšem u dýně hokkaido je to zbytečné, stačí ji jen omýt, slupka už po pár minutách vaření či pečení krásně změkne. U ostatních druhů dýní to neplatí.

    Příprava surovin | 01. 09. 2017 | Michy
  • Příliš drobivé těsto

    Je-li křehké těsto příliš drobivé, přidáme do něj lžíci měkkého tvarohu a propracujeme. Těsto bude vláčnější a lépe se nám s ním bude pracovat.

    Příprava surovin | 01. 08. 2017 | Michy
  • Kakaové větrníky

    Máte rádi větrníky? Co takhle si připravit trochu jinou variantu? Při přípravě těsta stačí přimíchat 1 - 2 lžičky kakaa.

    Příprava surovin | 01. 08. 2017 | Michy
  • Okoun na rozmarýnu

    Čerstvý rozmarýn dodá okounovi velmi lahodné aroma. Stačí vložit snítku rozmarýnu do rozpáleného tuku a rybu v něm nechat osmahnout.

    Příprava surovin | 01. 08. 2017 | Michy
  • Aby jitrnice a jelita nepopraskaly

    Jitrnice, jelítka a klobásy před opečením v tuku na pánvi nebo v troubě nejprve krátce prohřejeme v horké vodě. Při další úpravě nám nepopraskají.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
  • Krájení masa na špízy

    Maso na špízy krájíme na malé silnější plátky, ale i na kostky. Osvědčí se ho krájet mírně ztuhlé z mrazničky.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
  • Salát z čerstvého špenátu

    Z mladých čerstvých listů špenátu se připravují skvělé saláty, a to buď ze špenátu samotného, s přídavkem jiné jarní zeleniny a se sýry. Saláty z čerstvého špenátu chuťově nejlépe doplní sýr z kozího mléka.

    Příprava surovin | 30. 06. 2017 | Michy
Celkem záznamů: 347
|< << 12345 >> >|

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept