reklama
hledat uživatel
       

Výhody zavařování v mikrovlnce

Zavařovat můžeme společně ovoce i okurky. Možné je i postupné zavařování po malých dávkách. Odpadá nám práce s velkým hrncem a vroucí vodou.


31. 05. 2012 - Michy

Celkový počet komentářů: 16
  • Jaroslava
    Jaroslava

    Komentář k tipu Výhody zavařování v mikrovlnce

    Vždyť tam máte co a jak, pořádně čtěte

    08.11.2017 12:12:33

  • Kateřina F.
    Kateřina F.

    Komentář k tipu Výhody zavařování v mikrovlnce

    Dobrý den,

    zavařovala jsem takto švestky :) A tak jsem vyzkoušela i zavařování jablek na pozdější přípravu štrůdlu :) A hle... sklenice mi bouchla v rukou :) obsah mi popálil ruku a předloktí :) a také obličej :)
    Rychlá mě vezla na popáleninové centrum směr Praha :))

    Takže přeji hodně štěstí při zavařování v mikrovlnce :) Já určitě nedoporučuji :)

    10.11.2013 22:59:48

    • Zdenek
      Zdenek

      Re: Komentář k tipu Výhody zavařování v mikrovlnce

      Lemple,nauč se makat.Když je někdo trubka,není jí pomoci.

      17.09.2014 13:35:36

    • Jirka
      Jirka

      Re: Komentář k tipu Výhody zavařování v mikrovlnce

      Kateřina- mě se to stalo také, když jsem začínal. Dnes používám sklenice na zašroubování. Dotáhnout mírně a po zavaření dotáhnout na fest. Od té doby žádný karambol. Ahoj

      27.08.2016 19:03:25

  • anna
    anna

    zavařování ořechů

    Ahoj děvčata. Se zájmem čtu o zavařování v mikrovlnce. Opravdu bych měla strach z kovových šroubovacích víček.Zavařovala jsem v mikrovlnce vyloupané ořechy, ale bez víček. Víčka jsem tam našroubovala až povyndání z mikrovlnky. Sklenice jsem otočila dnem vzhůru a nechala vychladnout. Funguje to a jsou jak čerstvé, voňavé.Vše co zavařuji otáčím na vychladnutí dnem vzhůru. Rovná se to 100% nímu chytnutí. Dřemy nalévám do skleniček horké, otočím a je hotovo. Malou skleničku ořechů zavářím 1 minutu. Ořechy se rozpaří a hned horké zavíčkovat...Anna.

    19.07.2013 21:00:27

  • KAMILA
    KAMILA

    PRÁVĚ TO ZKOUŠÍM,A RYCHLEJŠÍ A LEVNĚJŠÍ TO URČITĚ JE A TO BEZ MANUÁLU...

    19.07.2012 18:00:44

  • malina
    malina

    Zavařování v mikrovlnce

    Ve všech návodech se píše,že se nesmí v mikrovlnkách používat kovové nádobí,nádobí s pozlacenými ozdobami apod..Proto se obávám, že je to i používání kovových víček.

    29.06.2012 06:25:17

  • Boris
    Boris

    Suroviny:
    Meruňky, broskve, jablka, rybíz, jahody, hrušky ... prostě jakékoliv ovoce, okurky, zelenina.
    Postup

    Ovoce i s nálevem (dle vlastní receptury) naplníme do sklenic až po okraj tak, aby pod víčkem zůstalo volných jen asi 5 mm. Sklenice důkladně uzavřeme šroubovacím víčkem (nutné opravdu šroubovací víčko). Na otočný talíř v mikrovnce vložte plastovou misku používanou pod květináče (zachytí nálev, když obsah překypí). Sklenice rovnoměrně rozložte na misku, pokud máte jen jednu, dejte jí doprostřed. Nastavte na maximální výkon a sterilujte:
    Výkon a čas pro sklenice o objemu 720 ml:
    Výkon 700 W = 6 min/1 ks
    Výkon 750 W = 5 1/2 min/1 ks
    Výkon 800 W = 5 1/4 min/1 ks
    Výkon 850 W = 5 min/1 ks
    Výkon 900 W = 4 1/2 min/1 ks
    Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 min a 4 sklenice 24 min. Víc sklenic se do mikrovnky nevejde.
    Pro sklenice 370 ml sterilizujte poloviční dobu!
    Na obrázku č. 7 vidíte malé sklenice - 3 ks se dohromady mikrovlnily 11 minut na 750 W.
    Po skončení sterilizace sklenice z trouby vyndejte, znovu utáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Popište si na štítek dobu, čas a datum sterilizace (já to lepím na dno).
    Výhodou tohoto zavařování je jeho rychlost, na 10 sklenic spotřebujete jen 1 KWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i malé množství .
    Poznámka
    Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použivaná víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovnce nevydrží.

    19.06.2012 07:37:17

  • eviště
    eviště

    zavařování v mikrovlnce

    nerozumím tomu,očekávám nějaké podrobnější informace-manuál jak na to????

    02.06.2012 11:58:38

    • jahoda
      jahoda

      Re: zavařování v mikrovlnce

      Jejda a čemu nerozumíte? Vždyť je tam všechno napsáno.Výhody? Krátká sterilizace a můžete zavařit i jenom jednu sklenici bez použití hrnce.Funguje to a jsme spokojeni

      28.06.2012 12:23:44

  • tatkoge
    tatkoge

    Nerozumiem nadpisu článku. V čom vlastne spočíva tá výhoda - kde je nejaký návod, postup...? Celý "článok" je vlastne o ničom. Očákával som nejaký manuál.

    02.06.2012 05:07:49

Celkem záznamů: 16

Přidat příspěvek k tipu Výhody zavařování v mikrovlnce

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.